7 Şubat 2012 Salı

yok

ruhunu tanımadığın bir kadınla sevişmenin anlamı yoktur.

6 yorum:

  1. sevişmek de bir bakıma sana ait olmayan ruhu keşfe çıkış sürecinin bir parçası değil midir?

    YanıtlaSil
  2. ya ruhun aitliği zamanla elde edilen bir şey değildir bence. ben bu konuda bildiğin aşırı romantiklerdenim. ruhsal bir aşka inanırım. ruhlarımızın bedenler değiştirdiğini sonsuzlukta ve hep birbirni bulma çabasında olduğuna inanırım. meg ryan filmleri etkisi mi bilmem .P
    ama aslında bu cümleyle hiç tanımadığın biri ile ya da belli bi süre anıyıp aşk namına bir şey olmadan ihtiyaç namına sevişme durumunu ifade etmek istedim. ...yani sex ve sevişme farkını... belki az buçuk tanıma olarak değiştirilebilir cümle senin söylediğinin de doğruluğunu kabul edersek .)
    bi tabi karmaşık işler bunlar. bazılarımız o en güzel ruhu eş ruhunu dünden bilir bazılarımız gördükçe anlar. bazılarımız sevişirken. biraz şans meselesi olabilir.
    şimdi çeliştin diyebilirsin ama
    nabıyım
    özür dilerim .)

    YanıtlaSil
  3. yok benim bahsettiğim de tamamiyle ruhsallıkla alakalı. sevişmek sırf reel bir tatmin olma olayı değildir bana göre seksüel açıdan yazmadım fikrimi savunurken. tenselden ziyade tinsel birlikteliği vurgulamaktı asıl amacım. hatta senin yorumunu da bu şekil algıladım ve o sebeple bu beyanının arkasında yatan nedenleri öğrenmek istedim.
    ruhun aitliği mevzuna gelirsek...bana göre zamanla ilintili bi mesele bu çünkü ilk karşılaşmada şekillenmesi lazım kafanda hiçbi önyargıya mahal vermeden yani bi nevi ruh ikizi meselesi. belki de yaşamadığım içindr bu inancım.. kendi ruhunu başka birinde görmek görebilmek.. zaman diyorum geçiyorum. aşk tuhaf bir şey işte..
    açıklamalar için cidden sağol:)
    bu arada yazılarını keyifle takip etmekteyim arada yorum yapmamın bir sakıncası yoktur umarım :)
    ayrıca seni kendinle ben çeliştirmiş oldum ya da aracı oldum sanırım.yok ya özür dilenecek bi durum yok hele ki tanımadığın bi insanın kendince yorumuna:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. yorum yapmandan çok mutlu olurum inan bana .)
    özür dilemek tanımaya dayalı bir şey olmamalı bence. iletişimde gerek.
    neyse bu mühim değil
    kendimle çelişmeye gelirsem aracı olman hoş bir şey bi şekilde düşünmeye teşvik oluyor. ama konu karışık. bir gün a diyip ibr gün sinirle z de diyebilir insan. zaten meselenin bu kadar güzel olması da bundan olsa gerek. çelişmek candır bence.
    zaman meselesine de gelirsek. yaşamamak çok büyük bir sebep olabilir bunu bilemem. ama inanıyorum ya da inanmıyorum demeden ruh dünyasına inanırsak bazen bazılarımız hemen algılayamayabiliriz bunları. bazı ruhlar ilk bakışta anlar diğeri belki ölene kadar anlamaz. bu seferki hayatında böylece diğeri hep acı çekebilir yine bu seferki hayatında. ama benim düşünceme göre bu hayatta olmazsa bir diğerinde kesinlikle bulacaklardır ruhlar birbirlerini. ki bir ömürde hiç karşılaşmama ihtimali olduğu gibi son nefeste karşılaşma ihtimali de yüksek.
    ama bunlar çok duygusal denip sittir de denebilir başkalarınca. belki üzgünken bizce.

    kendi ruhunu başka birinde görmek görebilmek
    bunu çok sevdim :)

    takip etmene de ayrıca mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler o zaman. arada fikir alışverişi ya da fikir çelişmesinde :)bulunabilirsek bu beni de mutlu edecek.
    kesinlikle fazlaca irdelenecek, farklı kulvarlara çekilebilecek bir mesele. bugün ısrarla arkasında durduğun kendine göre doğruluğunu savunduğun şeye gelecekte farklı bir pencereden bakıyor olmak..zaman hızla tükenirken düşünce sistemimiz de buna binaen ayak uyduruyor ister istemez.
    yaşamamak. ya da yaşayamamak diyelim buna.yaşayacakken alıkonulmuşluk var karşındaki zat tarafından. belki de bu sebeple zamana bağlıyorum bilemiyorum. ama ilk görüşte aşkın olduğuna dair bir sezgim var benim de. dediğin gibi belki son nefeste, belki başka bir çağda başka bir vücutta...
    kendi ruhunu başka birinde görmek, görebilmek.dedim çünkü ruhu arama ona ulaşma evresi benim için şimdilik kabiliyetle sınırlı. beğenmene sevindim .)

    YanıtlaSil
  6. yorumunla
    alakasız cevap

    zaman umarım benim için kısadır
    düşüncelerim değişmeden ölmek dileği ile .)
    tamamen kendimce .)

    YanıtlaSil