13 Şubat 2010 Cumartesi

kaybedenler hakkında kakarakikiviki

hayatta kazanmakta var kaybetmekte... bu bize daha küçükken babalarımız annelerimiz tarafından öğretilen. herkes her zaman kazanabilir ve kaybedebilir ne kadar umut dolu bir cümle ama gerçek şu bazıları her an,hayatının her alanında sadece ama sadece kaybeder. atlarla yarışan eşşekler vardır hatta öyleki bazıların sırtında sumo güreşcisi vardır sırf süprize yer vermemek adına.

bu kaybetmeye dünden alışkın olanlar ne yaparlarsa yapsınlar, kazananlardan daha çok didinseler de kaybederler. 250 km hızla en önde giden ferraride bile olsalar yolun sonunda onlar için koca bir duvar vardır.

hatta öyle ki benim gibi kaybetmişler günah işlemeden cehheneme bilet alanlardır. zaten kaybetmek günahları tetiklemez mi?

bir de kaybetmekten zevk alanlar vardır. bunlar şanslı kısımdır. gerçekten! en azından anın tadını çıkarabiliyorlardır. tabi bu kısım çok nadirdir dünya denen belgeselimizde.

herkes kazanabilir arada kaybetselerde +ları her zaman daha çoktur hayatlarında.
bense -ebilir,abilir vs i demeyi bile hiç öğrenmedim. ben ve benim gibiler her zaman kaybeder. işte varoluş nedenimiz de bu cümlede yatar. bizler kaybetmesek kazananlar olabilir mi dünya denen belgeselimizde ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder