27 Ağustos 2010 Cuma

tüfekses or ilaçses(isteğe bağlı kullanım)

intihar bazı anlarda cesaret işidir
ama cahil cesaretidir...


not:ben diyorsam doğrudur :)

18 yorum:

  1. Kesinlikle cahil cesaretidir ve doğru;)

    YanıtlaSil
  2. yok tam tersi aşırı derinlik...

    YanıtlaSil
  3. Çok merak ettim sizi cahil kılmayan şey nedir hangi bilgilerdir?
    Ölümden sonrayla ilgili neler öğrendiniz ki intihar cahillik oluyor?

    YanıtlaSil
  4. benim kastım ölümden sorası ile ilgili değildi.
    yaşadığım an ve yaşancak anlarla ilgili düşünceler.(!)hayatta yaşadığım deneyimler(!).intiharın çok kolay bir şey olmasıyla ilgiliydi.ölümden sonrası için sadece ihtimalleri biliyorum yoksa.yani ya sonrası var ya da yok...her iki durumda benim düşüncemi etkilemez:)ben yaşamla ilgileniyorum.
    intihar çok derin bir konu.2 cümle ile ifade etmek hata.ayrıca intihar hakkında olumlu şeylerde düşünmeyen bir adam değildim,değilim vsvsvs.ama bunların doğru olmadığının farkındayım...

    YanıtlaSil
  5. Bir şey fark ettim;hangi yazına yorum yapsam eskiden benim gibi düşündüğünü ya da benim gibi şeyler düşünmeyen biri olmadığını söylüyorsun nedir bu kadar 180 derece dönüş yapmanı sağlamış olan şey?

    YanıtlaSil
  6. ya açıkcası 180 derece dönüş yapmadım her konuda hala aynı düşündüğümüz pek çok şey var gibi...
    yarın gidip intiharı övebilrim.biraz dengesiz bir adam olduğumu kabul ediyorum.bundan dolayı özür dilerim.ama hep düşündüğüm gibi doğru su gibidir.aramızdaki asıl fark senin çok keskin doğrularının olması iken benim ne doğrumun ne de yanlışım olduğudur.her olaya her açıdan bakan bir adam olduğum için(ki arkadaşlarımda bu özelliği sever)böyle oluyorum.ha seni olayları tek açıdan bakmakla yargılamıyorum.eminim sen de her açıdan bakabilen birisin anlaşılmıyor değil.:)bir de son dönemlerde 180 derece dönüş yaptığım bir konu var o da inançla ilgili.onun sebebi de yaşanan çirkin diye nitelendirebileceğimiz deneyimler belki de sadece inanç buhranı geçiriyorum:)

    YanıtlaSil
  7. Hayır hayır benim de o kadar net çizgilerim yok fakat esnek biri olduğunu söylediğin halde yazılarında sert hatların var. Yazını bi daha oku; bence intihar etmek şöyleyse, böyle olmalı, galiba, düşünüyorum da, sanki gibi ifadelere hiç yer vermiyorsun.
    İntihar cahil cesaretidir demek pek esnek olmasa gerek?
    Ve tabi ki insan değişik açılardan bakmayı sever ama kendine yakın bulduğu bi iki açı olur ve karakterlerini, görüşlerini rayına oturtur. Bu dengesiz halinizle hiç bi zaman geniş zaman kipli cümle kurmamanız gerekir o zaman...
    Şimdiki zamanda kısılıp kalırsınız.

    YanıtlaSil
  8. burda aklıma gelince direk yazıyorum ki ben...o yüzden böyle oluyor yazılarım.
    intihar cahil cesaretidir lafımın arkasındayım.
    intihar hakkında bir ara detaylı konuşmamız gerek bence.onun dışında bu lafı diyor olmam uç örnekse intihar etmem lan ben demek de değil,bir gün....zaten yorumum03de deneyimlere ünlem koydum.o cümle çok önemli.ama dediğim bunun yanlış olduğu.yaşamın dünyanın sonrası ne olursa olsun değerli olduğu ile ilgili ve en önemlisi intihar etmenin çok kolay bir şey olması ile ilgili.(!)ben değişik açılardan bakıyorum ama elbette her insan gibi bir sonuca varıyorum sadece yarın bir şey öğrenince o sonucun değişebileceğini kabul ediyorum.
    benim açılarım var ve sınırım yok sorun belki de burda.
    zaten kendimi de pek sevmem :)

    YanıtlaSil
  9. bir de biz hep sonuçlar üzerinden tartışıyoruz.ya da yöntem adları.ama bu sonuçlara nasıl varıldığını tartışmıyoruz bu yüzden de ister istemez birbirmizi yanlış anlıyoruzdur ya da eksik anlıyoruzdur diye düşünmekteyim.)

    YanıtlaSil
  10. Olabilir ama bence intihar etmek gayet zor bir şey.
    Ciddi anlamda denedin mi?
    Ben denemeye çalıştım yapamadım ve o noktaya kadar getirten durumlar var sonuçta onları göz ardı ediyorsun daha fazla yaşamak istememek var. Mutlu olmayı bile istememek sadece "hissetmemeyi" istemek var.
    Yaşamla ilgileniyorum demişsin evet yaşamla ilgilenmeyi kesip ölümle ilgilenmen gerek.
    Çok basite indirgiyorsun hatta işte bu yüzden kızıyorum sana.

    YanıtlaSil
  11. denedim ve ailede de deneyen çok oldu.
    gözardı etmiyorum hatta olayı derinlemesine düşünüyorum.
    ölümle ilgilendim.ki yaşam ve ölüm ayrılmaz birer bütündür aslında biri ile ilgilenince istesen de istemesen de diğeri ile de ilgilenmiş olursun.
    sen benim basite indirgediğimi sanıyorsun bence:)
    ve bir de neden kızdın ki üzüldüm buna.gayet güzel bir şekilde konuştuğumuzu düşünüyorum.saygısızlık yaptıysam afola.keşke herkesle bu doğrultuda konuşabilsek,her konu hakkında tartışabilsek.düşüncelerimiz farklı ve bu olabilir önemli olan saygı duymak birbirmize:)
    ayrıca bu tartışmalara sebep olan cümle tamamen o anı yaşarken hissedilen cesaretle ilgiliydi...

    YanıtlaSil
  12. Sanırım ben o kadar saygılı değilim hatta saldırgan bile olabiliyorum ve yorumlarım da öyle olabiliyor.
    Kızmamın sebebi çok iddialı bi yargıda bulunup sonra aslında öyle de olmayabilir, fikirlerim değişebilir dediğin için.
    Daha önce de dediğim gibi intihar cahil cesareti bi işmiş gibi geliyor desen hiç bi sorunumuz kalmayacaktı. Ama yargılar çok ağır geliyor. Anlatabiliyor muyum?

    YanıtlaSil
  13. yok ya yorumlarda saldırgan olman da güzel... sadece kızmandı beni üzern afola tekrardan
    ama şöyle bir şey değil mi blog kişisel düşünce yeri...ben buraya ne yazarsam yazayım kime zararı olabilir kural değil ya:)
    kızma sebebine gelince bu benim genel yapım sadece ihtimal dedim illa yarın değişmeyeek ya fikrimin değişme ihtimali yüzde 1 filan da olsa bunu görmemezden gelemem ki zaten herhangi bir konuda yüzde yüz eminim demenin yanlış olduğunu düşünüyorum :)
    neyse umarım biraz sakinleşmişsindir.

    YanıtlaSil
  14. katılmıyorum!
    kesinlikle bir "cahil" değil bir deli cesaretidir.ve geri dönüşü olmadığı için pek makbul değildir.
    ilaçses daha makul olabilir ;)

    YanıtlaSil
  15. saygı duyarım:)
    öneri dikkate alındı :)

    YanıtlaSil