21 Eylül 2010 Salı

bir de

aklımı karıştıran bir şey var.ama sadece bir şey bir soru bu.fazlası değil.kimseyi bir şey ile yargılamıyorum.
şimdi namus bacak arasındadır diyen bir kız,evlenmeden önüne gelenle çıkıp 'yiyişip' ben namusluyum diye geçinmesi haklılık mıdır?kızın görüşüne katılırsak bu kız aslında namussuz olmaz mı? yani vermek dışında her bir şeyi yapıp sonra namuslu ev kızıyım demesi doğal mı?doğru mu? ben bunu sormakla yanlış mıyım? ve neden?
bakın sadece aklıma hep takılan bir şey bu.kızın görüşü önemli.ben normalde böyle bir tartışma yapmam bile.
ya da şöyle bir şey kızlık zarı diktirme ne ya? nasıl bir şey nasıl bir düşünce?
burda ben namusluyum durumu yok tabi.evlenecği adam namussuz demesin düşüncesi var.tamam da adam böyle ise neden evleniyorsun? ya da adamı bu konuda kandırıyorsan bu evlilik bir yalanla başlamış olmaz mı?(büyüklüğü küçüklüğü tartışmam yalanda yalan yalandır,bu açıdan ak yalan da yoktur) neyse yalanla başlayan bir evlikikten ne umulabilir?bir kez yalan söyleyen kadın bunun devamını da getirmez mi? adam saf yine yalan söylerim gibi düşüncelerr beyninde cirit atmaz mı? kadın saf sandığı kocasını bir ikiden fazla kandırdığında erkek bunu sezip bana yalan söyleyen kadına ben neden yalan söylemeyeyim demez mi? böylece de aldatmaya kadar iş gitmez mi? haliyle ben neden aldatıldım saçımı süpürge etmiştim oysa denmez mi? çok soru sordum değil mi?_kızma valla.aklım karışık bu konuda.
aldatan kişi ne kadar suçluysa aldatılan da suçludur bence.bu işler tamamen etki tepki meselesidir.aşk varsa zaten sanma aldatma olsun.önemli olan o aşkın adını başta iyi koyabilmekte.özellikle bu çağda :)

4 yorum:

  1. yumurta mı tavuktan çıkar, tavuk mu yumurtadan gibi oldu. en modern görünen erkekler bile bilinçaltında bekarete değer veriyor. bunu tahmin eden ama yine de onlar gibi düşünmeyen bir kadın hem cinsel yaşantısına devam ediyor, hem de "ya bir şey olursa?" korkusunu gizliyor. ve tahminimce evlenirken araya aileler de girdiğinden; bir gün meşhur kaynana "senin kızını aldığımızda PATLAKTI" demesin diye bu yolu deniyor. aynen bu şekilde yaşanmış bir olay, söylenmiş bir cümle. çık işin içinden çıkabiliyorsan :)

    YanıtlaSil
  2. tamam ben de diyorum ki adam böyle ise adam değildir...yani böyle biri ile neden evlenilir ki? seni olduğu gibi kabul edemeyecekse bir insan aşık da değildir kanımca.ayrıca annesine eşi hakkında böyle bir laf ettirmek kadar rezalet bir durum yok bence.erkek eşi ve annesi arasında mesafeyi iyi ayarlamalı kişiler birbirini sevmiyorsa da ortak nokta olan(erkek)yüzünden birbirne saygı duyabilmeli.ayrıca en modern erkek bile değer verir kısmına katılmıyorum.zaten bu modernlik filan değildir.sadece insanca bir durumdur.aşıksanı maşıksanı da yoktur.bekaret önemsizdir herkes herkese versin demek istemiyorum ama evet önemsizdir.erkek nasıl küçüklüğünden beri özgürse kadın da özgür olabilmeli ki böylece kişiler birbirini her açıdan iyi tanıyarak mükemmel ya da en uyumlu eşi bulabilmeli kanımca.:)

    YanıtlaSil
  3. Fazla kafa yormaya değmez yahu :)

    YanıtlaSil
  4. takıldı ztn sadece aklıma :)

    YanıtlaSil