21 Eylül 2010 Salı

plan

öyle ki plan denen şey aşkın parçası olmuş.aşk ve plan.iki kelime ve arada bir bağlaç ancak bu kadar büyük bir ironi yaratabilir.trajikomik bir ironi,mide bulandırıcı.aşk yok diyenleri haklı çıkaran bir ironi.aşk ve plan.bizim neslimizin içine işlemiş.
ama hak veriyorum kadınlarımıza.küçüklüğünde bekaretini evlenince kaybedeceksin diye planlarayarak büyütülen bir kişi hayatının her anının planlamaz mı? ne zaman öpüşeceğine kadar örnekse;sevgilisi ile gözgöze gelip tam hani o masum yakınlaşmanın olduğu öpüşmenin tamamen doğal olduğu anda kızın olmaz sınavlarda sonra öpüşeceğiz demesi ve sınavlar bitince öpüşülmesi gibi.olaya gel.bu ve bunun gibi kızlar kadınlar ne haltsa işte hayatını planlar.aşık olacağı erkeği de planlar evleneceği erkeği de...haliyle mutsuz evlilikler olur.maddi durumu iyi sadık bir erkek olur aşık olmasam da önemli değil zamanla severim anlayışı ile evlenen ve ya ilişki yaşayan her kadın mutsuzluğa gebedir,elbette bu düşünce ile kendine aşık ettiği ya da aşık ettiğini sandığı erkeği de mutsuzluğa mahkum etmiş olur.burdan bir kelebek etkisine gidip dünyanın bu yüzden bombok olduğunu da söyleyebiliriz.ama bu kadar acımasız olmak gerekmez. aynı şeyi kişisel kaatimce az da olsa yapan erkekler var.güzel olsun benim olsun hesabı.aşkda bu düşünceler var mıdır?
küçük bir anı paylaşmak gerekirse,küçükken bana aşk bu lan unutma bunu dedirtten bir anı anlatmak gerekirse ;
ben 8.sınıfta batıkentte oturuyordum.ailemle filan.güzel zamanlar.bizim sitede genç bir çift vardı.kız güzeller güzeli sarışın uzun boylu manken gibi,erkekse de boylu poslu efendi yakışıklı bir eleman.aşıktılar birbirlerine.lküçük bir çocukları vardı.tam böyle görünce vay be süper aile amerikan rüyası bu olsa gerek diyeceğiniz bir aile.neyse cidden aşıklardı bunlar çünkü(8.sınıf aklıma göre ve hala) erkek annesiz babasız bir lise mezunu o da zar zor.kızsa zengin bir aileden üniversite okuyan biri.aşık olmuşlar birbirlerine ve evlenmek istemişler.kızı ailesi reddetmiş özel ünide okuduğundan üniyi de bırakmış.bunlar evlenmişler çocukları olmuş ve bizim sitede kapıcı olmuşlar.ve mutluydular lan.umarım bu hiç bozulmamıştır.:)benim ummama da pek gerek olduğuna inanmıyorum.
neyse abi aşk böyle bir şey.aşk öyle ki pirayenin nazımı hapisteyken yıllarca beklemesidir.(ki ben bunu her kız arkadaşıma sorarım böyle bir durum olsa bekler misin? çoğu yok dedi evet diyenler de yalan söylediği çokça belli)zaman değişti mi mirim sadece bu mu yani aşkın ebesine kayan?
sevgiyle kal
aşık ol
ya da vazgeçtim
bu zamanda beddua sayılabilri bu
piç ol piç yaşa:)

2 yorum:

  1. Son cümlelerine katılıyorum, endişe ile, ama şey de denebilir, 'Adam ol, adam gb birine aşık ol, adam gb birine aşık olacak birine aşık olmuş ol, o da sana aşık olsun!'

    Anlamak bile zor ki, bütün bu tesadüfleri birarada yaşamak..Epey zor

    =)
    ...hala umudum var

    YanıtlaSil
  2. ama aşk da bu zorluk mu acaba :)
    benim de var
    umuttan ne olur ki en fazla öldürür bizi :)

    YanıtlaSil