17 Eylül 2010 Cuma

yazdım sadece ya valla

insanlar diyor ki yani yaşça büyükler diyor ki ve ya siz de diyorsunuz ki içinizden ve ya ve ya küçükler bile diyor ki ileri de unutursun.yaşın kaç? gençsin kimler kimler çıkacak karşına.tamam ulan kesinlikle kabul etmemekle birlikte tamam ulan diyorum.anladık haklısınız siz diyorum.peki söylesenize bana benim ölü gibi geçirdiğim 3 senemi ne yapacağız biz? hiç mi değeri yok.hiç mi anlamı yok? 3 sene ne ki mi_?
ya da başka bir bakış açısıyla sorarım ki madem yaşımda ne var gencim aq.eyv tamam ya peki yarın ölürsem ne olacak? genç yaşta ölmüş mü olurum sadece yoksa 19umda öldüğüm için 19 yaşım benim yaşadığım son yaş olduğu için 19 yaşımdaki ben en yaşlı ben olmuş olmam mı? anlatabildim mi demek istediğimi?yaşlılık dediğin ölmeden önceki bir gündür onun dışında her zaman sadece sensindir.o kadar.
bak yazıyorum ya zaten ben de herkes gibi unutacağım(ki bu konuda pskolojik bir tezim var bok unutursun kısaca deyip geçeyim-psko okuduğumda tezi hazırlayınca bilgilendiririm seni de)yyaşayyacağım yya da yolun sonu yakındır yokuş yukarı giderim artık ben uçurumun sonuna kadar.temiz ve net.

neyse bu yazıyı fazla ciddiye almayalım lütfen.he de geç kafanda beğenmediysen.beğendiysen sevinirim.mutlu olurum sadece de filan:)sorulara cevap alabilirim ama açıkcası pek olumsuz eleştiri almak istemiyorum.ben de kendimi olumsuz anlamda eleştiriyorum yeterince.farkındayım.2+2=4 eder de diyebilirim.ancak ve ancak sadece farklı bir bakış açısı bir soru fialn.saygımla sevgimle.
mutlu yaşa güzel insan her nerde okuyorsan :P

2 yorum:

  1. Yorum konusu hassasmış..
    Öyleyse izninle,

    Israrla unutursun diyenlere, sen en son neyi/kimi unuttun diye sormak istiyorum mesela.
    Konu değişsin, muvaffak da olamıyorum onlarla tartışırken, mutabık da olamıyoruz.
    Katıldığım noktalar vardır belki onlarda da

    Ama unutursundan ziyade 'vazgeçer' insan deme yanlısıyım ben. Onlar da bunu kast ediyorlar mı? Bazen cidden sinirlensem de 'klişe savunucusu' insanlara, umursamıyorum bi yerden sonra ne kast ettiklerini.

    Balık mıyım ben neden unutayım? Zihnimde, kalbimde hayatımda bu denli yer etmiş herhangi bi şeyi bile üstelik, neden unutayım?

    Belki vazgeçersin, hatta belki geçer. Ama unutursun yanlış kasıt. Ya da geçmez, vazgeçmezsin. Bi'tabi mümkün.

    Yaş bakış açına katılıyorum. Yrn ölürsem ne olacak? Güzel çıkış, klişelere.

    Ama ölü gb geçen 3 sene konusunda ne kadar ciddisin? Ölü geçmemiştir demiyorum =) Ölü gb geçmesi kötü müdür? diyorum

    Birlikte yaşansaydı, ölü gb geçmesi yerine daha iyi elbette. Ama bu denli kötü müdür ölü gb geçmiş olması?
    (İnsanlara cevaben kurduğun bi cümle de olabilir salt, elbette. Ciddiyetini merak ettim)

    Kendi adıma hissetmenin iki pik dönemi olmuştur, yaşadım, hissettim diyebildiğim. Biri 4,5 yıllık bir platonik prosevgililik/terk/arkadaşlık/onsuzluk/arkadaşlık adı altında geçen dönem.

    Bir diğeri de 'the one' dediğim insanla yaşan 6 ayın sonrasındaki matem dönemi.

    Bana kalırsa, ölü gb hissetmek dahil, hissetmek güzeldir. Yaşadığını hissettirir. Paradoks gb olsa da oldukça sade aslında kast ettiğim. Klişe de değil işaret olunan..

    Dediğim gb sadece insanlara cevaben kurduğun bir cümle de olabilir. Şikayetçi değilsindir belki de.

    Bilmiyorum. Cevaplamak sıkmazsa dinlemek isterim. sıkarsa yorumu da sorumu da yok edebilirsin

    =)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. unutma vazgeçme konusundaki yorumlarına alkışlar:)

    ölü gibi olayına gelince ciddiyim elbette.aslında sen de haklısın yaşadığını hissettiriyor hatta daha önce bloga yazmıştım yaşadığımı hissettirdiğin için teşekkürler filan demiştim ona.

    ama ne bileyim burda da aklıma yaşamak güzel mi sorusu geliyor? güzel mi de yaşadığını hissetmek güzel mi? bilmiyorum cevabı sadece aklıma geliverdi işte.

    ama aşk güzel şey mi kesinlikle evet bunun cevabı.her türlüsü klişesi ile hiç sevmemekten daha iyidir karşılıksız da olsa sevmek vbvvb derim :)

    ayrıca haddim değil yorumlarından sıkılmak :)
    keyifle okudum ve cevap vermeye çalıştım:)

    bir de arkadaşlarıma filan her zaman dediğim bir şey
    biz aşk için yaratılmış varlıklarız.
    aşksız geçen her gün ölü bir gündür.
    yaşamadık saymalıyız o günleri.
    aşk olsun ki içimizdeki dünyayı görebilelim.
    bu dünyanın adı da hayal olsun:)
    neyse bence böyle.katılmamak en doğal haktır:)

    YanıtlaSil